Новопсковська районна рада

Оголошення про визначення кандидатур на присвоєння почесного звання «Почесний громадянин Новопсковщини»

Переглядів: 814

Відповідно до рішення сесії Новопсковської районної ради в районі визначається кандидатура на присвоєння почесного звання «Почесний громадянин Новопсковщини».

Почесне звання надається громадянам за особливі заслуги перед Новопсковським районом, які своєю працею, видатними досягненнями у виробничій, культурній та громадській діяльності, сприяли розвитку району, досягли визнання в різних галузях, на знак поваги до їх громадської діяльності, а також здійснення героїчних вчинків на благо жителів району, миротворчу та благодійну діяльність, захист інтересів держави та інше.

Почесне звання присвоюється один раз на рік, як правило, одній особі, яке зберігається за нею навіть після її смерті, а при наявності спадкоємців атрибути до почесного звання залишається в сім’ї померлого як пам’ять.

Вручення атрибутів до почесного звання проводиться в урочистій обстановці під час святкування Дня Незалежності України.

Подання для присвоєння почесного звання вноситься президією районної ради, враховуючи пропозиції постійних комісій районної ради та громадської комісії по визначенню кандидатури на почесне звання на підставі клопотання місцевих органів самоврядування, підприємств, установ та організацій, об’єднань громадян.

У клопотаннях, що надаються до громадської комісії по визначенню кандидатури на почесне звання «Почесний громадянин Новопсковщини», зазначаються стислі біографічні відомості та конкретні особливі заслуги особи, що стали підставою для порушення клопотання про присвоєння почесного звання.

Новопсковська районна рада звертається з проханням до всіх керівників підприємств, установ і організацій району, жителів району надавати пропозиції щодо кандидатур на почесне звання «Почесний громадянин Новопсковщини», виважено та з великою відповідальністю підійти до їх визначення та направляти свої клопотання до громадської комісії, на адресу Новопсковської районної ради в строк до 15.06.2017 року.



« повернутися до списку новин