Новопсковська районна рада

АКЦІЯ ЄДНОСТІ

Переглядів: 870

Щорічно, 22 січня український народ відзначає День Соборності України і проголошення Акту Злуки українських земель у єдину державу.

 Це свято щоразу нагадує нам, що Україна неподільна, що немає окремо Східної і Західної України. У нас одна держава і ми – єдиний народ.

Напередодні Дня Соборності у Центральній районній бібліотеці було проведено скайп-зустріч з Жидачівською районною бібліотекою Львівської області.

На зустріч з обох сторін були запрошені: працівники місцевих органів влади, члени громадських організацій, краєзнавці, педагоги, волонтери, місцеві жителі.

 Спілкування відбувалося у теплій дружній обстановці. У ході зустрічі була можливість ознайомитися з історією і звичаями, видатними місцями і особливостями, що створюють славу наших районів.

Колективом художньої самодіяльності  Жидачівського району були представлені колядки,  якими у їхній місцевості вітають зі святками.

Зустріч була цікавою і відкритою, наче спілкувалися давно знайомі люди.

Вона підтвердила, що хоча і живемо ми у різних куточках нашої країни, у нас спільне минуле і однакові проблеми. Ми  чимось відрізняємося одне від одного, але ми однаково любимо свою рідну землю, і хочемо щоб на ній панували мир і спокій, стабільність і добробут.

Гімн України, який учасники скайп-зустрічі заспівали разом, красномовно підтвердив єдність наших думок і прагнень.

Наостанок зустрічі її учасники побажали одне одному міцного здоров’я, щастя, миру і плідної співпраці, щоб все заплановане на благо наших громад було успішно реалізоване.



« повернутися до списку новин