Новопсковська районна рада

Відбулося офіційне відкриття Всеукраїнського форуму «Патріотичні музеї»

Переглядів: 804

16 травня 2017 року в залі засідань районної ради відбулося офіційне відкриття Всеукраїнського форуму «Патріотичні музеї», ініціаторами проведення якого є Міністерство молоді та спорту України, Міністерство освіти, Луганська обласна державна адміністрація спільно з Новопсковским краєзнавчим музеєм.

Основними  завданнями форуму є обмін досвідом, налагодження конструктивної взаємодії заради оновлення музейних експозицій, формування  громадянської самосвідомості у дітей та молоді, збереження та розвиток духовно-моральних цінностей українського народу.

Для участі у форумі прибули близько 70 учасників з різних регіонів України: музейні працівники, краєзнавці, письменники, вчителі.

В урочистому  відкритті форуму взяли участь: керуючий справами виконавчого апарату районної ради Чертова О.М. та заступник голови райдержадміністрації Скороход О.О.  

У своїх виступах вони коротко познайомили гостей з  Новопсковським районом, його історією і сьогоденням, а також  відзначили, що тема форуму є дуже актуальною. І сьогодні історико-патріотичне виховання молоді, виховання шанобливого ставлення до історичної пам’яті українського народу, пам’яток історії і культури  є одним із пріоритетних напрямків спільної роботи.

Новопсковський краєзнавчий музей на сьогодні є не тільки центром краєзнавчої роботи, а й центром історико-патріотичної роботи. З цієї метою працівниками музею ведеться постійна екскурсійна робота, створюються нові виставки, проводяться зустрічі з видатними людьми району.

Виступаючі побажали учасникам форуму плідної співпраці по обміну досвідом, приємних вражень і нових знайомств на новопсковській землі.

Всеукраїнський форум на базі Новопсковського району  триватиме до 18 травня.



« повернутися до списку новин