Новопсковська районна рада

Відбулося відкриття  публічного центру «Влада і громадськість - партнери»

Переглядів: 812

21 лютого 2017 року  у Центральній районній бібліотеці відбулося відкриття  публічного центру «Влада і громадськість - партнери», в якому взяли участь заступник голови районної ради Літвінова О.П., начальник відділу культури райдержадміністрації Козлова О.В., депутати районної ради, сільські голови, представники громадських організацій та жителі району.

У ході відкритого діалогу учасники заходу відзначили те, що сьогодні бібліотеки Новопсковщини –це інформаційні центри громади, які виконують  роль посередника між владою та громадою. Їх діяльність  характеризується переходом від режиму функціонування до режиму розвитку у форматі нових вимог суспільства, а саме - донесення   інформації  до громади через бібліотеки та забезпечення об’єктивності, актуальності, доступності інформації про місцеве самоврядування. Зміцнення зв'язків, ділове співробітництво з органами влади, громадськістю, безсумнівно, піднімають престиж бібліотек, дозволяючи їм стати незамінною складовою місцевого співтовариства.

Дуже важливими є питання про те, як найбільш ефективно донести до громади інформацію про місцеве самоврядування, як зробити просвіту для громади дієвою, які варіанти та компоненти діяльності в системі “Бібліотека. Влада. Громада” стануть найбільш ефективними, і яка інформація зараз найбільш актуальна та може знайти відклик, ставши основою подальшого розвитку громади.

 



« повернутися до списку новин