Новопсковська районна рада

Новопсковський відділ поліції інформує...

Переглядів: 945

Види шахрайства з банківськими картами

На сьогоднішній день банківська карта є універсальним засобом у фінансовому світі – на неї перераховують заробітну плату, видають кредити, нею розраховуються в точках продажу та інтернеті. Однак, разом з прогресивним розвитком комфорту з’являються злочинці – віртуози. Останнім часом зросла кількість злочинів, пов’язаних з розкраданням грошових коштів з пластику. Велика їх частина трапляється через неуважність та довірливість власників кредиток.

 Тож, пам’ятайте, що співробітники банку не мають права зв'язуватися з клієнтом по телефону і уточнювати його особисті дані. Паролі та інша інформація від банку – це секретна інформація!

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код, пароль в "Приват24", а також паролі, що надходять в SMS повідомленнях. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: ЦЕ СПРОБА ШАХРАЙСТВА!

Якщо подзвонили і відрекомендувалися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку і передзвоніть на номер гарячої лінії, який зазначається на картці. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

У разі, коли з банківської картки були зняті гроші без відома власника чи завдяки шахрайським діям, радимо повідомити про це в банк, щоб заблокувати картку та звернутися до найближчого відділу поліції, або зателефонувати на номер «102».



« повернутися до списку новин