Новопсковська районна рада

Новопсковщина відзначила  74-у річницю визволення від нацистських окупантів

Переглядів: 877

23 січня 2017 року Новопсковщина відзначила  74-у річницю визволення від нацистських окупантів.

Все далі відходить у історію той пам’ятний час, коли наш край був звільнений від фашистської навали.

З початком війни третина населення району була мобілізована в діючу армію. Сотні жителів району пішли добровольцями на фронт.

З липня 1942 року Новопсковщина опинилася в зоні активних бойових дій і була залишена військами, які відступали з боями.

Населенню, яке залишилося в окупації, довелося випробувати на собі всі жахи окупаційного режиму, терору і насилля. В районі активно діяли групи підпільного опору окупантам.

Шість  тисяч наших земляків не повернулися з фронтів війни.

У цей день жителі Новопсковщини схиляють голови перед силою духу та самопожертвою тих, хто зробив усе можливе і неможливе для Великої Перемоги, згадують всіх загиблих під час визволення району,  закатованих і розстріляних мирних жителів, тих хто пройшов пекло війни і не дожив до сьогоднішнього дня.

День визволення -  це дата, яка назавжди залишиться в історії нашого краю.

23 січня в смт Новопсков біля Меморіалу загиблим воїнам відбувся мітинг, присвячений 74-й річниці визволення Новопсковщини від нацистських загарбників. У мітингу взяли участь представники трудових колективів, учнівської молоді, місцеві ЗМІ, члени громадських організацій, жителі селища.

У ці січневі дні проходять тематичні заходи, присвячені річниці визволення у загальноосвітніх навчальних закладах, бібліотеках та клубах, Новопсковському краєзнавчому музеї.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин