Новопсковська районна рада

Відбувся урочистий мітинг з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацистськими загарбниками

Переглядів: 824

          9 травня 2018 року біля Меморіалу загиблим воїнам в смт Новопсков відбувся урочистий мітинг з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацистськими загарбниками. У мітингу взяли участь голова районної ради Лебедєв Б.В., перший заступник голови райдержадміністрації, в.о. голови райдержадміністрації Височина В.О., старшокласники Новопсковської ЗОШ, учні Новопсковського ПАЛу, жителі селища, представники ЗМІ.

         Виступаючі на мітингу зазначили, що День перемоги належить до найяскравіших сторінок нашої історії. Це була перемога у війні, що стала суворим випробуванням народного духу, згуртованості, воїнського товариства. У цьому святі злилися воєдино вистраждана людська радість, сльози і душевний біль за непоправними втратами. Її гіркий смак відчула кожна родина нашого району.

      Саме тому День Перемоги - наш спільний біль і спільна гордість. Це - наша відповідальність перед земляками-ветеранами і пам’ять про тих, хто не повернувся з поля битви. Війна, яка охопила різні країни,  стала причиною кривавих сторінок історії для багатьох народів світу. Вона забрала життя мільйонів людей, зруйнувала тисячі міст і селищ, скалічила мільйони людських доль.

    У ході мітингу  пам’ять загиблих було вшановано хвилиною мовчання, покладанням Гірлянди Слави, вінків та квітів до Меморіалу загиблим воїнам.



« повернутися до списку новин