Новопсковська районна рада

Відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Переглядів: 494

Понад трьох десятків років тому небаченого масштабу трагедія звалилася на плечі нашого народу – техногенна катастрофа, що стала результатом аварії на Чорнобильській АЕС і спричинила численні людські жертви.

З того трагічного дня Чорнобиль став символом атомної небезпеки. У нашому лексиконі вперше з’явилося слово «ліквідатор».

Ліквідатори стали реально діючим ресурсом, який зміг зупинити розростання трагедії. Завдячуючи саме цим людям, всі ми маємо змогу працювати, переживати радість і біль, мати все те, що зветься одним найціннішим словом – життя!

Щороку, 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З цієї нагоди в смт Новопсков біля пам’ятного знаку чорнобильцям відбувся мітинг, в якому взяли участь голова районної ради Лебедєв Б.В., в.о. голови райдержадміністрації  Слюсарєва С.О., члени громадської організації «Союз.Чорнобиль», жителі селища, представники місцевих ЗМІ.

У ході мітингу було вручено грамоти районної ради та райдержадміністрації учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС Чумаку І.І., Романенку С.М., Шестопалову О.Л.

 Пам’ять всіх загиблих під час ліквідації аварії було вшановано хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

 



« повернутися до списку новин