Новопсковська районна рада

Відбулися заходи з нагоди дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-річчя виводу військ з республіки Афганістан

Переглядів: 812

15 лютого 2019 року  з нагоди дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-річчя виводу військ з республіки Афганістан в смт  Новопсков відбулося ряд заходів.

У Новопсковському краєзнавчому музеї відбулася зустріч воїнів-афганців з головою районної ради Лебедєвим Б.В. та головою райдержадміністрації  Латишевою Л.А.

В ході зустрічі керівники району зазначили, що після другої світової війни наші співвітчизники брали участь у воєнних конфліктах у 26 країнах світу, де гідно і мужньо виконували свій інтернаціональний обов’язок. Найбільш тривалою і важкою була військово-політична спецоперація у Афганістані. Минуло вже 30 років з моменту її завершення, але ті далекі тривожні події, як і раніше, живуть в пам’яті воїнів-афганців.

З Новопсковського району за призовом до Афганістану було направлено 120 чоловік, 25 з них за мужність і героїзм удостоєні високих державних нагород. На жаль, двоє наших земляків – Іван Капустін і Валерій Кіях, заплатили своїм життям за помилки політиків. Вони посмертно нагороджені Орденом Червоної Зірки.

Лебедєв Б.В. і Латишева Л.А. висловили слова щирої вдячності воїнам-інтернаціоналістам за їх бойовий подвиг та побажали всім миру, міцного здоров’я, родинного благополуччя, впевненості в майбутньому.

В ході зустрічі відбулося урочисте відкриття тематичної виставки «Доблесть і честь», присвяченої подіям афганської війни.

Після зустрічі відбулося покладання вінків та квітів до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам в парку Перемоги та тематичний захід «Ті спогади  - то вічний серця біль»  у районному Центрі культури та дозвілля.    

У заході взяли участь воїни-інтернаціоналісти, члени Новопсковської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), представники трудових колективів селища, учнівська молодь, місцеві ЗМІ.

Під час проведення урочистих заходів воїнам-інтернаціоналістам  були вручені ювілейні медалі та грамоти від районної ради та райдержадміністрації.



« повернутися до списку новин