Новопсковська районна рада

Відбулися заходи з нагоди Дня Соборності України

Переглядів: 720

Щорічно, 22 січня, український народ святкує День Соборності України.                 

Сьогодні в Центральній районній бібліотеці з нагоди державного свята відбувся веб-міст з Олександрійською центральною районною бібліотекою Кіровоградської області.

У заході взяла участь заступник голови районної ради Літвінова О.П. У своєму вітальному слові до жителів Кіровоградщини вона зазначила, що День соборності нагадує всім нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України,  що у нас єдина держава і ми - єдиний народ. Головним уроком Соборності є усвідомлення того, що тільки в єдності наша сила. Як доводить історичний досвід,  лише за умови політичної й економічної незалежності ми можемо претендувати на гідне місце України у світі.

Учасники веб-мосту висловили побажання, щоб результатом їхньої спільної діяльності стали добрі справи, які сприятимуть розвитку і зміцненню нашої держави, підвищенню добробуту і розквіту духовності, а Соборність - джерелом надії на наш гідний завтрашній день.

Також цього дня  з нагоди 100-річчя проголошення Акту Злуки в  смт Новопсков на площі біля районного Центру культури та дозвілля пройшов тематичний захід, в ході якого відбулася святкова хода з Прапором єднання. У заході взяли участь трудові колективи району, учні Новопсковської ЗОШ та професійного аграрного ліцею, члени  громадських організацій, представники місцевих засобів масової інформації.



« повернутися до списку новин