Новопсковська районна рада

Чи буде врешті-решт компенсація?

Переглядів: 689

 

Чи буде врешті-решт компенсація?

Новопсковською районною державною адміністрацією 8 липня 2019 року до Новопсковської районної ради був наданий лист із пропозицією розгляду питання погодження проекту розпорядження голови райдержадміністрації «Про внесення змін до районного бюджету на 2019 рік», яким передбачалось отримання районним бюджетом коштів на виплату грошової компенсації для отримання жилих приміщень для внутрішньо-переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Це питання планувалось розглянути на засіданні постійної комісії районної ради з питань економічного і соціального розвитку, бюджету та фінансів 15.07.2019 року. Однак у зв’язку з відсутністю кворуму через неявку депутата Лопатіна О. В. засідання комісії не відбулося.

Незабаром 19 липня районна державна адміністрація у своєму листі просить районну раду повернути запропонований проект розпорядження голови РДА без розгляду. Постає питання: «Чому?».

Для того, щоб розібратися у цій ситуації, райрада у своїх листах до Новопсковської РДА та районного управління соціального захисту населення запросила негайно надати пропозиції розподілу коштів та вказати причини відкликання проекту розпорядження голови райдержадміністрації, яким передбачалось внесення змін до районного бюджету, оскільки в Новопсковській районній раді відсутня інформація щодо внесення змін або скасування розпорядження голови обласної державної адміністрації, яким передбачені кошти районному бюджету на виплату грошової компенсації.

У цей же час до районної ради звернувся і житель селища Новопсков, якому саме і передбачались зазначені кошти на отримання житла, з приводу затримки виплати йому грошової компенсації. Як з’ясувалося, вкотре викрито перекручування фактів начальником управління соціального захисту населення Новопсковської РДА Хомутянською С. І., яка безпідставно стверджує та розповсюджує недостовірну інформацію, що саме депутати районної ради зволікають із ухваленням рішення щодо цього питання, що унеможливлює своєчасну виплату грошової компенсації одержувачу коштів.

На запит районної ради начальник УСЗН Хомутянська С. І. повідомила, що запитувана інформація щодо одержувачів коштів відноситься до персональних даних та не підлягає розголошенню, оскільки «у районної ради немає підстав для детального вивчення інформації». А слідом за нею і в. о. голови РДА направила на адресу районної ради лист такого ж самого змісту. Слід зауважити, начальник управління соціального захисту населення та в. о. голови районної державної адміністрації, працюючи на таких посадах, мають знати, що згідно зі ст. 5 Закону України «Про захист персональних даних» інформація про отримання у будь-якій формі фізичною особою бюджетних коштів, державного чи комунального майна не належить до інформації з обмеженим доступом.

Незважаючи на перешкоди, які хотіли вжити посадові особи Новопсковської РДА, задля негайного вирішення питання виплати грошової компенсації згідно з субвенцією Новопсковському районному бюджету, передбаченої розпорядженням голови обласної державної адміністрації, районною радою було терміново скликане засідання постійної комісії районної ради з питань економічного і соціального розвитку, бюджету та фінансів, на якій це питання було розглянуто і погоджено депутатами.

Що тепер завадить остаточному вирішенню цього питання? Скільки часу ще потрібно, аби виплатити кошти їх одержувачу?

 

У підтвердження викладеного копії документів додаються:

- лист Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області від 05.07.2019 № 24-7/8-2266;

лист Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області від 19.07.2019 № 24-7/8-2416;

- лист УСЗН райдержадміністрації від 25.07.2019 № 16-7/9-2790;

звернення гр. Сегеди В.В.;

- лист УСЗН райдержадміністрації від 16.07.2019 № 16-7/8-2679;

 - лист районної ради від 23.07.2019 № 5-5/8-540;

- лист Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області від 29.07.2019 № 16-7/8-2505.

 

І. ПОПОВА, депутат районної ради, член постійної комісії районної ради з питань економічного і соціального розвитку, бюджету та фінансів.

 



« повернутися до списку новин